Податкова Чернігівщини здійснює безпідставні перевірки підприємництва

Представники бізнесу Чернігівщини під час брифінгу в обласній військовій адміністрації 1 грудня розповіли про умисне знищення підприємницької діяльності з боку контролюючих органів. Численні й необґрунтовані перевірки, зокрема, податківців доводять підприємців до виснаження й врешті-решт до закриття бізнесу, або переведення в іншу область конкретної сфери діяльності.

Все почалося, як розповідають підприємці регіону, з приходом на керівну посаду екс-поліцейського податкової служби з Одеси Юрія Твердохліба, який нині обіймає посаду в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області.

Влада області, а це дійсно так, реально прагне допомогти підприємництву, адже розвиток бізнесу безпосередньо впливає й на всі інші сфери життєдіяльності.

А тому 30 листопада керівники ОВА влаштували зустріч підприємців із представниками Державної податкової служби. Однак на цю зустріч ніхто з податкового відомства не виявив бажання прийти. Отож вже наступного дня, 1 грудня, керівництво обласної військової адміністрації провело брифінг представників бізнесу з журналістами, аби привернути увагу суспільства до проблеми, що існує.

Через те, що керівництво податкової служби області не бажає зустрічатися, а відтак і спілкуватися ані з підприємцями, ні з представниками влади, проблема вийшла за рамки двох суб'єктів: податківців і підприємців.

Відсьогодні проблемні питання, які виникли у сумлінних платників податків у взаємодії з податковою в області, винесено у публічну площину, – акцентував начальник ОВА В’ячеслав Чаус.  Відповідні листи буде направлено і до центрального офісу Державної податкової служби України.

Підприємці області одностайні: Головним управлінням ДПС в Чернігівській області створюються додаткові абсурдні бар’єри для бізнесу.

‒ Підприємці, заручившись підтримкою ОВА, запрошували до мирного діалогу керівництво податкової. Однак, врегулювати ситуацію таким чином не вдалося: на останню зустріч керівництво ДПС в області не з’явилося. Ми вимушені переходити до більш радикальних методів, ‒ зауважив Президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов.

Голова «Асоціації роботодавців Чернігівщини» Сергій Берестовий звернув увагу на тому,  що через створення перепон для роботи бізнесу, деякі підприємці перереєстровують його в інші регіони, де сприятливіша атмосфера.

‒ За період у бізнесі я пережив багато керівників податкової служби, різноманітних представників з команд луганських, донецьких, київських, а тепер от ‒ одеських. Але щоб от так писати в актах повну маячню, то до цього такого ще не зустрічав, ‒ заявив Сергій Берестовий.

Марина Пастушенко, головний бухгалтер ПБП «Вимал», навела конкретні факти створення необґрунтованих перевірок, які значно загальмували роботу підприємства.

— Ми встояли в часи активної фази повномасштабного вторгнення. Одні з перших відновилися відразу після звільнення області. Ми хочемо працювати на благо Чернігівщини. Не змушуйте шукати варіанти релокації, – зауважила голова правління ПрАТ «Чернігівська швейна фабрика» Наталія Романовська.

На прикладі дій податківців керівник Чернігівської ОВА звернувся і до інших інституцій з контрольно-ревізійними функціями.

— Відчепіться від бізнесу! Займайтеся вивченням правомірності витрат бюджетних коштів, підрядниками, процесами відбудови. Перевіряйте комунальні підприємства, структурні підрозділи ОВА. Двері відчинено, — наголосив В’ячеслав Чаус.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?